Odlazak Priske Thuring iz Dubravkinog puta naglasio je sasvim specifičan fenomen na hrvatskom restoranskom trżištu radne snage. S jedne strane, Hrvatska pati od kroničnog kuharskog deficita. I veliki hoteli i manji restorani u paničnoj su potrazi za kvalificiranim chefovima koji, osobito uoči početka turističke sezone, gotovo redovito mijenjaju radna mjesta.
U prvoj polovici godine kuhari su najvruća roba na cijelom hrvatskom tržištu rada. S otvorenjem svakog novog hotela, takvo će se stanje radikalizirati. S druge strane, troje kuhara koji svakako spadaju među deset najboljih u Hrvatskoj, trenutno ne kuhaju u restoranima. Riječ je o Tvrtku Šakoti, Dinu Galvagnu i Priski Thuring.
Svatko od njih ima svoje razloge, ambicije i projekte, u što sada i ovdje ne možemo ulaziti. Ali, sama činjenica da usred goleme potražnje za kuharima troje vrhunskih chefova u najboljim godinama ne rade ni u restoranima ni u hotelima, ukazuje na ozbiljne strukturalne probleme domaće restoranske i hotelske industrije.