Cjenovni rangovi zagrebačkih restorana prilično su jasno određeni. U većini zalogajnica, roštiljarni i pizzeria cijene se kreću do 50, najviše 60 kuna, dok u konvencionalnim restoranima i vrhunskim pizzerijama cijene tek počinju s tim brojkama. Ipak, sasvim je moguće pronaći zaista vrhunsku hranu, često gastronomske vrijednosti, za pedesetak kuna. Izdvojili smo nekoliko takvih primjera.
Tacosi u El Toru koštaju 45 do 50 kuna, a punjenja uključuju komadiće bifteka, goveđi rep i black tiger kozice. Tacosi su izvrsni i predstavljaju apsolutno najbolju vrijednost za novac u Zagrebu, u području zaista dobre restoranske hrane
Pun tanjur mariniranih malih mola s motarom u Vinodolu košta 56 kuna. Nažalost, moli nisu na meniju svaki tjedan. Riječ je o slasnom, superzdravom jelu kojem treba još samo par kapi vrhunskog ulja i dobar kruh. Vinodol ima i jedno i drugo.
[KAMENICE I PJENUŠAC] U petak i subotu cijeli dan u ponudi imamo malostonske kamenice pripremljene na 6…
Gepostet von Pod Zidom Bistro & Wine Bar am Donnerstag, 29. März 2018
Svake subote kamenice Pod zidom prodaju se za osam kuna. Načelno, računa se da je šest kamenica po osobi optimalna količina. Što znači da za 48 kuna , u najstrožem centru grada, u restoranskom ambijentu s restoranskim servisom, možete dobiti apsolutno fenomenalno jelo za 48 kuna. Koncept je očigledno upalio, jer su pretprošle subote sve kamenice pojedene do tri popodne.
Salata s prefinom hrskavom lososovom kožom i lososovim kavijarom, u Tekki već godinama košta 58 kuna. Puno zelenila osigurava vitamine i svježinu, dok je dresing neodoljivo umamiziran. Izvrsno malo jelo za sve koji paze na unos kalorija i vitamina.
Većina malih pizza u Karijoli košta između 42 i 50 kuna. Male pizze u Karijoli imaju dvije strateške prednosti. Prvo, one zaista vrhunsku, gastronomski vrijednu pizzu vraćaju u kategoriju ručka do pedeset kuna, i drugo, ne morate se prejedati, što je posve neizbježno kad je riječ o standardnoj Karijolinoj pizzi.