Klasični belgijski jaki svijetli ale ima pjenu na koju možete staviti novčić ili pak natočiti pivo (u adekvatnu, široku čašu) pa si otići napraviti sendvič, sigurni da pjena u međuvremenu neće pasti. Klasični belgijski jaki svijetli ale (od Duvela do Afflingen Tripel) gust je,umjereno aromatičan,s integriranim okusima slada, alkohola i hmelja. Dragonfish, koji smo probali u ponedjeljak u zagrebačkom Tolkienu, jedva da pjeni, dok se okus i tekstura raspadaju na vodu i slad, s jedva primjetnim hmeljom.
Usprkos 8,9 posto alkohola, pivo se doima razvodnjeno, što je posljedica potpune neravnoteže. Sklad je, kako znamo, ključna riječ u industriji velike većine alkoholnih pića. Dragonfish Tripel novi je proizvod zagrebačke Zmajske pivovare, nastao u suradnji s uglednom slovenskom Človeškom ribicom. Premda smo veliki poštovatelji Zmajskog od prvog dana, pa smatramo su Pozoj i Ris svjetski vrijedna piva, moramo konstatirati da Dragonfish Tripel zasad nije uspio.