Na mjesto talijanske zalogajnice Cantine, koja se zatvorila u prosincu, upravo useljava Open Bar. Novi bar otvara se na izvrsnoj lokaciji, u Importanne Centru i u neposrednoj blizini Martićeve ulice koja polako prerasta u barski cluster, a koju Cantina nije nimalo oplemenjivala. Zagreb uglavnom nema sreće s formatom jeftinih talijanskih restorana. Dovoljno je sjetiti se zloglasne Lune Rosse koja je u Preradovićevoj radila kao projekt kalabreške mafije dok njezin vlasnik nije uhićen, ili još nesretnijeg restorana Piccola Italia u Green Goldu.
Cantina je bila jedan od najlošijih lokala u širem centru grada i prvo mjesto kojem smo na Kultu Plave Kamenice dodijelili čistu jedinicu. Cantina je prodavala bazični fast food s dvadesetak tjestenina, nešto salata i jelima koja su nazivali rižotom. U medijima najavljivana kao “prva zagrebačka urbana trattoria” s “najfinijom tjesteninom,” Cantina je nudila jeftinu hranu, cijene su se kretale od 35 do 45 kuna, najniže kvalitete, među kojom je bila i najgora carbonara koju su nam ikad igdje poslužili. Jedina dobra strana Cantine bila je pristojna vinska lista s vrlo fer cijenama. Dobro je da zagrebačka konkurencija iz središta grada polako istiskuje lokale koji se nisu ni trudili ponuditi bilo što pristojno.