Na dan 20. travnja (i malo oko njega) slavi se neformalni svjetski praznik svega vezanog za marihuanu. Jedan od najčitanijih američkih portala Slate, sastavio je malu zbirku recepata za stvari koje njihovi urednici i novinari najradije jedu kad su napušeni. Donosimo recepte.
Rebecca Onion
“Jedne noći htjela sam jesti Nutellu na neki civiliziraniji način. Kako mi je u kući ostalo nešto Nabisco Famous Chocolate keksa s kojima sam pekla pitu uzela sam teglu keksa i teglu Nutelle, malo punomasnog mlijeka i bila sam zadovoljna rezultatom. Nutella mi je ponekad preslatka, a keksi su od tamnije čokolade i hrskavi baš kako treba. Namažite ih sami, da možete kontrolirati odnos tamne čokolade i nougata.”
Sastojci
Postupak
Uzmite keks. Namažite Nutellom. Po želji poklopite drugim keksom. Pojedite. Ponovite postupak
Benjamin Frisch
“Ovaj recept razvio sam s prijateljem, za gledanje filmova. Cookie Pie je pečeni desert za najljenije, iznenađujuće raznolikih okusa. Idealan za ležanje pred televizijom”.
Sastojci
Postupak
Jednostavno obložite pleh tijestom za pitu. Umjesto punjenja, u pitu stavite tijesto za kekse. Pecite dok punjenje ne postigne željenu čvrstoću. Neki više vole gumenasto punjenje, neki više al dente. Pustite da se ohladi nekoliko minuta da se punjenje još malo stvrdne kako bi se moglo rezati. Pitu možete ukrasiti šlagom, maraskama i zažaliti nekoliko sati kasnije kad sve pojedete.
Dan Kois
“Volim peći i jesti kokice kasno navečer, Slani su, vrući i možete ih ispeći koliko želite, u samo par minuta. ali jedne htjela sam kokice s malo slatkoće. U dnu ormara našla sam kutiju Chocolate Peanut Butter Cheeriosa, pahuljica daleko pretjeranih za doručak, ali savršenih za posipanje po svemu od čokolade. Ovaj recept je vrlo zadovoljavajući, i ne izaziva gađenje i kajanje iduće jutro. Može ga napraviti bilo tko, bez obzira na stupanj urokanosti.
Sastojci
Postupak
Ispecite kokice, maknite s vatre i pustite da odmore jednu minutu, neka ostanu poklopljene. Otopite maslac. Stavite kokice i pahuljice u ogromnu zdjelu. Prelijte maslacem i pomiješajte. Držite zdjelu na trbuhu dok jedete na kauču.
Sramežljivi stoner iz Slatea
“Moji bivši cimeri ovo su redovito pripremali. Jako je jednostavno za pripremu, brzo i što je najvažnije, puno sira”.
Sastojci
Postupak
Naribajte sir i pospite ga po vatrostalnim zdjelicama ili tanjurima. Nemojte stavljati više od jedne šalice sira u posudu. Stavite u mikrovalnu na 30 sekundi, pa još 30 i tako dok rubovi ne postanu hrskavi. Izvadite i pustite da se ohladi. Jedite vilicom dok gledate nešto smiješno.
Leah Campbell
“Moj dečko iz srednje i ja, ovom smo se klasiku stalno vraćali. Mama mi je kasnije rekla da je po otvaranju hladnjaka znala jesam li se doma vraćala napušena. Ovaj recept funkcionira jer ćete gotovo uvijek imati sastojke u hladnjaku. Ovo je hrana za ljubitelje slanog junk fooda.”
Sastojci
Postupak
Tostirajte dva vafla, namažite ih maslacem od kikirikija. U plastičnu vrećicu stavite pločice od zobenih pahuljica, zdrobite ih koliko želite. Pospite drobljene pločice po namazanim vaflima i napravite sendvič. Prerežite sendvič i podijelite ga s bilo kime u svojoj blizini.
Lena Wilson
“Ovaj recept sam ukrala s podcasta My Favorite Murder, Georgie Hardstark. U jednoj epizodi kratko je spomenula da ga je napravila kod kuće i htjela sam probati. Ispalo je da se zapravo radi o prva tri sastojka za kekse. To je doslovno sve što trebate za ovaj divni, odvratni snack. Stoneri će nesumnjivo cijeniti ovaj junk food zbog njegove dostupnosti i visokog udjela šećera i masnoća.”
Sastojci
Postupak
Ubacite maslac u mikrovalnu na pet sekundi, da se smekša. Ako treba ponovite na pet sekundi. Maslac ne smije postati tekuć. Kad je maslac mekan, umutite ga sa šećerom. Dodajte par kapi vanilije. Jedite.
Evan
Ovaj recept nazvan je po jednom proizvodu američkog lanca sladoledarnica Cold Stone Creamery, koji ima poseban status među ljubiteljima marihuane.
Sastojci
sladoled od kave
gumeni bomboni u obliku glista
Postupak
Otiđite u Cold Stone. Naručite sladoled od kave. Kao dodatak odaberite gumene bombone u obliku glista. Ili napravite to kod kuće.