Okej, jasno je da je Vlado Krauthaker jedan od stvaratelja moderne hrvatske vinske industrije. Razvidno je, znači, kako će se na svaki Krauthakerov poziv odazvati svi ljudi povezani s vinskim biznisom. Svejedno, nismo baš očekivali da će na navodno privatnu Krauthakerovu večeru u Esplanadinom fine dining restoranu Zinfandel doći baš cijeli Zagreb, povezan s vinom i hranom: od Borisa Ivančića i Dine Kušena, preko Saše Špiranca, Damira Horvata i Renea Bakalovića, do zaslužnih doajena pisanja o vinu, poput Željka Žutelija, ili žestokih aktivnih vinskih profesionalaca, kao što je Kristijan Merkas iz Jadranke.
U Zinfandelu se, dakle, na neformalnoj večeri koju je organizirao Vlado Krauthaker, skupilo sedamdesetak ljudi s visokim gastronomskim i vinskim standardima. Koji su u potpunosti ispunjeni. Chefica Ana Grgić osobito se istaknula bijelim dimljenim šparogama s jakovskim kapicama, pečenim škampom na kremi od cvjetače i tjestenini punjenom golubljim mesom. Botritična, ali suha graševina Mitrovac iz 2016. i chardonnay Mitrovac iz iste godine odlično su se složili uz ova sjajna jela. Izborne berbe zelenca. iz 2011. i graševine iz 2012. sladostrasno su zaokružile veličanstvenu Krauthakerovu večeru u Zinfandelu. Želi li bilo koji ozbiljni hrvatski vinar prirediti večeru u čast svojih vina i ozbiljnog kuhanja, trebao bi se pridržavati kriterija koje su Ana Grgić i Vlado Krauthaker postavili u srijedu navečer, u najboljem hrvatskom hotelu.