Kao mjesto stoljećima vezano za engleske kraljeve, londonski hotel Savoy čuva tradiciju obilježavanja važnih događaja u kraljevskoj obitelji posebno kreiranim koktelima. Gotovo svaki od jedanaest dosadašnjih glavnih barmena Savoyeva American Bara kreirao je barem jedan koktel u čast važnih proslava na engleskom dvoru. Koktel u čast vjenčanja Princa Harryja i Meghan Markle bit će jedna od zadnjih kreacija glavnog barmena Erika Lorincza, koji u svibnju napušta American bar kako bi otvorio svoj. Ovo je drugi koktel koji Lorincz kreira za kraljevsko vjenčanje. Godine 2011. napravio je Royal Tribute za vjenčanje princa Williama i Kate Middleton.
Novi kraljevski koktel, The Royal Welcome, lagani je aromatični koktel od Italicus rosolia od bergamota, Bombay Sapphire gina, sirupa od šampanjca, yuzua, Peychaud’s bittera i engleskog pjenušca. Koktel košta oko 250 kuna. Za 500-tinjak kuna može se dobiti The Royal Flight, mala povijesna kolekcija koktela koje su Savoyevi barmeni dosad kreirali za kraljevska vjenčanja. Ovo je prvi put da Savoy u ponudu stavlja sve te koktele, a mi donosimo njihov kratki povijesni pregled. #samoljubav
Princess Mary’s Pride 1922. je kreirao barmen Harry Craddock za vjenčanje princeze Mary, od Calvadosa, Dubonneta i suhog vermuta.
Wedding Bells kreirao je barmen Reginald Johnnie Johnson za vjenčanje princeze Elizabete i princa Philipa 1947. Baza je Woodford Reserve Bourbon, s bitterima od naranče, Dry Orange Curacaom i Cocchi Americanom
Windsor Romance je kreacija barmena Victora Growera za vjenčanje princa Charlesa i Lady Diane Spencer 1981. Baza je Bombay Sapphire gin, sa sirupom o badema, svježim limunovim sokom i šampanjcem
The Royal Tribute Erik Lorincz za vječanje Kate Middleton i princa Williama 2011. napravio je koktel od Bombay Sapphire gina, Martini Rossa, gomme sirupa, maraschina, zelenog Chartreusea i šampanjca
The Royal Welcome – ime koje je Erik Lorincz dao koktelu može se shvatiti kao komentar još jednog kraljevskog braka koji u kraljevsku obitelj uvodi građanku. Glavni sastojci su Italicus Rosolio di bergamotto i Bombay Sapphire gin, sa sirupom od šampanjca, yuzuom, Peychaud’s bitterima i engleskim pjenušcem.