U fantastičnom ambijentu lošinjske vile Hortenzija, zagrebački chef Saša Pribičević predstavio je prvi jelovnik restorana Matsunoki, koji će se slużbeno otvoriti u lipnju, u five star hotelu Bellevue. Riječ je o prvom japanskom restoranu na hrvatskim otocima i drugom, uz dubrovački Takenoko, na cijeloj našoj obali.
Matsunoki se bazira na vrhunskoj jadranskoj ribi pripremljenoj klasičnim japanskim tehnikama. Otoro od tune uzgojene u Kalima (riječ je o tvrtki koja opskrbljuje i čuveni lrestoranski lanac Nobu) bio je zaista briljantan.
Sashimi od srednje velikog škampa na kremi od manga bio je neodoljivo sladak, dok je pikantna gyoza bila punjena mesom crne slavonske svinje. Tataki od tune pokazao je prednosti vrhunskog proizvoda u različitim formatima, dok je brancin poširan u bananinom listu ostao perfektno sočan. Čips od brancinove koże približio je ovo jelo ozbiljnom gastru. Veselimo se otvaranju Matsunokija (ime znači borove iglice), restorana koji bi mogao značajno unaprijediti jadransku gastronomsku ponudu.