Mlada zagrebačka vinarija Agris, u petak je u zagrebačkom restoranu Rougemarin City predstavila svoje novo vino, Agris Škrlet iz 2017. Riječ je o trećoj Agrisovoj etiketi nakon Malvazije i Graševine. Za Graševinu iz 2016. na ovogodišnjem International Wine Challengeu i Decanterovim svjetskim vinskim nagradama osvojili brončane medalje. Članice udruge Women On Wine koja je organizirala ovo Agrisovo predstavljanje, škrlet iz 2017. opisale su kao lagano, baršunasto vino naglašenih cvjetnih i voćnih nota, “idealno za ljetne večeri.”
Vinska etiketa Agris projekt je uspješnog riječko-zagrebačkog marketingaša Borisa Lešića, koji je na zapadnom rubu Zagreba u Rakitju izgradio vinariju i počeo komercijalno prerađivati graševinu i malvaziju, a odnedavno i škrlet. Lešić graševinu i malvaziju kupuje s premium položaja, malvaziju sa Santa Lucie a graševinu s Venja. Lešićeva vina proizvode enolog Leo Gracin i Vinolab, koji je prije skoro desetak godina etablirao Feravino. Agrisova vina izvrsno su brendirana, graševina je kvalitativno besprijekorna, a malvazija se usavršava iz berbe u berbu.