Dobra hrana, prilog Jutarnjeg lista posvećen hrani, objavila je rezultate svog godišnjeg izbora Dobri restorani. Ove godine Dobra hrana nije održala dodjelu nagrada, već su na svojim web stranicama objavili poredak restorana po regijama, i ukupni poredak. Najbolji restoran prema izboru Dobre hrane četvrtu godinu zaredom je šibenski Pelegrini, slijede zagrebački Noel, Dubravkin put, dubrovački Restoran 360 i Plavi podrum iz Voloskog. Monte, uz Pelegrini i 360 jedini nositelj Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, u ukupnom je poretku zauzeo šesto mjesto.
Izbor Dobri restorani održava se od 2012. godine i prema propozicijama koje Dobra hrana ističe na svojim stranicama, u izboru glasuje “stručni žiri od oko pet stotina glasača iz cijele Hrvatske”, koji uključuju restorante, chefove i gastro blogere, poslovne ljude, turističke djelatnike vinare i redovite goste restorana. Jedini kriterij, navodi Dobra hrana, je “indeks sreće po odlasku iz restorana” kako bi se izbjeglo da na ukupnu ucjenu utječu elementi poput investicije u uređenje objekta ili medijskog statusa chefa.
Ovo je prvih 20 restorana u izboru Dobre hrane.