Prije točno dva mjeseca Priska Thuring napustila je Dubravkin put. Gospođa Thuring, omiljena kuharica zagrebačkih konosera, objavila je odlazak na oproštajnom ručku za novinare 26. ožujka, kad je javnosti predstavljen i njen nasljednik, dotadašnji sous chef Vedran Petranović.
Gospođa Thuring u svom je trogodišnjem mandatu pomogla Dubravkinom putu da se uvrsti među pet ili šest najboljih hrvatskih restorana, o čemu svjedoče baš svi izbori za vodeće domaće restorane. Stoga se prijenos vlasti u kuhinji Dubravkinog puta morao provesti krajnje skrupulozno. Ekipi ovog restorana ne fenomenalnoj ljetnoj lokaciji u tuškanačkoj šumi, to je jako dobro uspjelo.
Dubravkin put u ovom je trenutku restoran finog kontinuiteta. Meni za ručak i dalje je podijeljen na hladna i topla jela, s preciznim odnosima tjestenina riže, ribe i mesa (premda nam se čini da su teleći obrazi preteški za ovu vrućinu: možda nešto s grilla?). Naručili smo juhu od šparoga s prepeličjim jajima, koja je bila puna ljetnih zelenih okusa s optimalnim kremastim dodatkom žumanjka, pa salatu od koromača sa svim dostupnim klorofilima, dresingom od jogurta i uljem s lješnjacima koja je izvrsno funkcionirala na plus 30.
Za glavna smo jela uzeli tagliatelle s gamberima i čilijem; rakovi su bili jako mesnati, tijesto perfektno kuhano, umak bogat i svjež, no čili je bio prisutan tek u mikronskim količinama. Ražnjići od skuše s električnom salsom verde bili su pak fenomenalni. Dubravkin put prolazi kroz tranziciju, u kojoj je zaista važno zadržati kontinuitet. Najesen ćemo vidjeti kako izgleda rukopis novog chefa.