Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

1.Napravite kantu hrskavih ljutih pilećih krilaca bez prženja 2.Otvorite Zmajsko Pale Ale 3.Utakmica

zmajsko-wings-pale-ale-g

Malošto je bolje za gledanje utakmice od vrućih, hrskavih ljutih pilećih krilca i ljepljivih prstiju na boci hladnog piva. Ako niste vi ti koji moraju ispržiti kantu krilaca za društvo koje dolazi na utakmicu. Ovaj recept tražili smo s idejom da dovedemo Buffalo krilca pred vašu televiziju da vam baš ne natrpamo previše posla u kuhinji.

U masi varijacija, pronašli smo ovaj provjereni recept, za koji će biti dovoljna vrlo kratka priprema i nekoliko tura pečenja piletine u pećnici. Ključna stvar je malo dulje sušenje/hlađenje piletine u hladnjaku, koje omogućava da postane hrskava pečenjem u pećnici. Zmajsko Pale Ale je savršeno pivo za ljuta pileća krilca.

zmajsko-pale-ale-ID

Kad se ovo jelo kombinira s pivom, umak je važniji od mesa. Prema konvencionalnom mišljenju hemljastija piva pojačavaju ljutinu a ona s više slada je smanuju, ali u praksi to nije uvijek tako. Tajna Pale Alea je u njegovoj kombinaciji gorčine i svježine koje eliminiraju osjećaj masnoće i tako dobro čiste usta, da samo želite idući komad jako začinjene piletine a onda gutljaj hladnog Pale Alea.

Pečena Buffalo krilca

  • 450 g do 1.7kg pilećih krilaca, razrezanih
  • 1 žličica praška za pecivo na svakih 450 g piletine
  • 1 žličice krupne morsle soli na svakih 450 g piletine
  • 2 žlice maslaca na svakih 450 g piletine
  • 2 žlice gušćeg ljutog umaka na svakih 450 g piletine
  • dresing od plavog sira
  • štapići od celera

Dresing od plavog sira

  • 1 šalica majoneze (možete brzo napraviti svoju, recept OVDJE)
  • 1/2 šalice plavog sira, smrvljenog divided
  • 1/2 šalice half and halfa (mješavina punomasnog mlijeka i vrhnja 1:1)
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 žlica svježeg limunova soka
  • 1/4 žličice Worcestershire umaka
  • 1/2 žličice soli
  • svježe mljeveni crni papar

Pleh prekrijte aluminijskom folijom i u njega stavite rešetku.  Pažljivo osušite pileća krilca kuhinjim papirom.

U velikoj zdjeli pomiješajte piletinu, prašak za pecivo i sol, protresite da prekriju piletinu sa svih strana. Stavite krilca na rešetku na pleh, ostavite malo mjesta između njih. Ponovite dok ne pripremite svu piletinu.

Pleh s krilcima stavite u hladnjak. Idealno na 8 – 24 sata, ili minimalno na 3 sata. U malom loncu pomiješajte maslac i vrući umak. Zagrijte na srednje jakoj vatri, miješajte da se spoje.

Krilca stavite u veliku zdjelu, dodajte umak i promiješajte da umak prekrije piletinu. Pečena krilca poslužite odmah, s dresingom od plavog sira i štapićima od celera. Ušutkajte svakog tko bude komentirao da Buffalo krilca moraju biti pržena. 

Dresing od plavog sira

Sve sastojke i samo pola plavog sira pomiješajte u zdjeli, morate dobiti glatku masu. Polako umiješajte ostatak plavog sira, još posolite i popaprite ako treba. Poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku (do 3 dana).

 

EGIPAT-URUGVAJ 0:1

MAROKO-IRAN 0:1

PORTUGAL-ŠPANJOLSKA 3:3

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

1.Napravite kantu hrskavih ljutih pilećih krilaca bez prženja 2.Otvorite Zmajsko Pale Ale 3.Utakmica

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min