Tomislav Bolfan, začetnik zagorskog profesionalnog vinarstva, u zadnjih se pet godina nametnuo kao jedan od najboljih hrvatskih proizvođača sauvignon blanca Bolfanov sauvignon iz 2015. godine pobijedio je, primjerice, na svjetskom natjecanju sauvignona u Španjolskoj. Sauvignon iz u Zagorju teške 2017. godine izrazito je kiseo, ali ima dovoljno tijela i solidnu teksturu da kiselina ne bi ostavljala dojam neugodnosti u ustima, što se naravno može dogoditi kod jednodimenzionalno kiselih vina.
Bolfanov sauvignon iz 2017. na nosu je izrazito zelen, s puno aroma pokošene trave, šparoga, ogrozda te s nijansama limete. Riječ je o osvježavajućem, lakopitkom vinu s dosta supstance, koje potvrđuje Bolfanov liderski status uz Koraka i Galića, među kontinentalnim proizvođačima sauvignon blanca.
Gastropreporuka Zeleni stil sauvignon blanca idealno se slaže sa zelenim šparogama, kao i s većinom rižota, jer ništa tako dobro ne reže masnoću rižota kao sauvignonova svježina i kiseline. Najtoplije preporučujemo i meke kozje sireve, mlade dimljene sireve, kao i kamenice.