Mrkva se napokon prestala skrivati među prilozima i izborila je mjesto glavne zvijezde u glavnim jelima. Zasluženo, jer okusi, zemljaste note i slatkoća mrkve, posebno mlade mrkve, jedna su od najjednostavnijih ali najvećih radosti iz vrta. Curry je jedno od jela u kojemu mrkva posebno briljira. Pokušajte s ovom bogatom, laganom varijantom sa Šri Lanke.
Sastojci
Narežite mrkvu na polukrugove. Narežite luk i zeleni čili. U loncu zagrijte ulje, dodajte sjemenke gorušice, fenugreek i kumin u sjemenu. Pržite oko 30 sekundi da začini zamirišu. Dodajte listove curryja, zeleni čili i zdrobljeni list pandana. Sotirajte 30 sekundi. Dodajte sjeckani češnjak. Još malo sotirajte. Dodajte luk, pržite dok luk ne postane staklast i zlatne boje. Dodajte mrkve i nastavite kuhati dok ne omekšaju. Dodajte garam masalu, posolite. Deglazirajte s ma.o vode i kuhajte još jednu minutu. Dodajte kokosovo mlijeko i kuhajte 20 minuta na srednje jakoj vatri, dok ne dobijete gusti i kremasti curry. Poslužite s naanom ili basmati rižom.