Tematske tjedne večere u Dobrim vinima u Green Goldu postale su toliko posjećene, da to više nema smisla posebno naglašavati. Ono o čemu, međutim, ima smisla izvještavati, jest uistinu neobičan sadržaj večere održane u utorak 24. svibnja. Dobra vina odlučila su, za vrlo prihvatljiv novac (večera je koštala 250 kuna) predstaviti neka od najboljih vina sa svojih polica.
Kriterij je bio minimalno 90 bodova, koje je pojedino vino dobilo od neke važne ocjenjivačke institucije, pa se večera zvala Plus 90. Radilo se zaista o jednoj od najvažnijih prezentacija vrhunskih vina održanih u Zagrebu unatrag više godina. Noć velikih vina počela je Stininim pošipom iz 2015. godine koji je impresionirao cvjetnomineralnim notama i svježinom, koja će trajati barem do 2018.
Zatim smo kušali izvrsni Louis Jadot Pouilly Fuisse iz 2014. godine. Pouilly Fuisse spada u sve manju grupu vrhunskih burgndijskih chardonanya, koji su cjenovno šire dostupni (buteljka košta manje od 150 kuna). Ovaj je Pouilly impresionirao energičnom, nervoznom strukturom, koja se dobro složila s aromama dima, grejpa i poljskog cvijeća, te s naglašeno mineralnim okusom.
S Felisninim Chianti Classicom iz 2012. otvorili smo serijal ozbiljnh crnih vina: Felsina je jedna od najvažnijih vinarija u Chiantiju, čija bazična vina reminisciraju obrazac lagane prezrelosti pomiješan s puno kiseline. Ovo je vino malo remek djelo.
Matoševićeva Grimalda iz 2013. godine, koju je Steven Spurrier ishvalio u pretprošlom broju Decantera, pokazala je da teran može igrati ključnu ulogu u istarskim crnim kupažama. S druge strane svijeta, cuvee malbeca i syraha u etiketi Gaia argentinske tvrtke Domaine Bousquet prezentirao je raskošne komparativne prednosti velikih južnoameričkih vina: Gaia iz 2013 superiorno je spojila voćnost , intenzitet i eleganciju.
Naposljetku, San Roman iz 2013. godine gotovo da je zasjenio sva prethodna vina. San Roman dolazi iz španjolske regije Toro, najpoznatije po Numanthiji i Thermentiji, modernim klasicima, koji su redefinirali predodžbe o španjolskoj vinskoj industriji. San Roman koji smo kušali u Dobrim vinima može se uspoređivati s legendarnom Numanthijom: riječ je o vinu čiste crne boje, velike dubine, i beskrajnih slojeva okusa. Zadnja svibanjska večera u Dobrim vinima konkurirala bi za zagrebačku vinsku večeru godine, da se iduće srijede na istom mjestu ne predstavlja Ca del Bosco. Ca del Bosco iz Franciacorte vjerojatno je najvažniji i najcjenjeniji talijanski proizvođač pjenušavih vina, s kojim su se Hrvati prvi put bili upoznali prije točno dvadeset godina.