Albert Adria, jedan od najslavnijih španjolskih chefova, osnivač kultnog Ticketsa i chef Enigme, brat i poslovni partner Ferrana Adrije, u studenom u Londonu otvara slastičarnicu. Cakes and Bubbles radit će u Hotelu Café Royal na Regent Streetu, gdje je Adria 2016. imao vrlo uspješan pop-up restoran 50 Days.
Slastičarstvo je Albertova struka (2015. je proglašen najboljim slastičarom na svijetu u izboru World’s 50 Best Restaurants), iako sada vodi cijeli obiteljski restoranski biznis.
Hotel Cafe Royal jedna je od londonskih institucija, mjesto s 153 godine tradicije. Francuski chef Laurent Tourondel tamo je nedavno otvorio restoran. Adria, pak, donosi neke od svojih najpoznatijih deserata poput glasovitog Ticketsovog cheesecakea s lješnjacima i bijelom čokoladom, flan od jaja s tamnim karamelom, ananase s palminim medom i jagodama, Airwaffles s karameliziranim bananama i čokoladne japanske ninyoyaki kuglice. Drugi dio imena, bubbles, odnosi se na raskošnu listu šampanjaca, pjenušaca i cava koje Adria želi posluživati u slastičarnici.
“Sretan sam što iza nas stoji five star hotel jer nam to daje kupovnu moć i omogućuje da na listi imamo razumne cijene i ostanemo pristupačni kako bi gosti mogli istraživati različite proizvođače,” rekao je Adria u intervjuu Eateru. London je, dodao je, odabrao kao najbolji grad za biznis, svjetski centar svega, a Hotel Cafe Royal zbog dobrih iskustava koja je tamo imao s pop-upom. Dizajn slastičarnice i kolača će biti nešto klasičniji nego što je običaj kod Adrije, kako bi se koncept prilagodio hotelu. Uređenje slastičarnice potpisuje arhitekt Piero Lissoni. Adria će osobno voditi Cakes & Bubbles putujući između Londona i Barcelone, a dva njegova najbliža suradnika preselit će u London. Glavni operativac bit će David Gil, svojedobno proglašen najboljim španjolskim čokolatijerom.