Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Toro je predstavio svog novog slastičara Luku Soptu

Novog El Torova slastičara Luku Soptu publika je već upoznala ovoga ljeta na Food Film Festivalu na Zrinjevcu, za koji je kreirao donut s kremom od limete i coulisom od borovnica preliven bijelom čokoladom i pistacijom.

El Toro Soptu ovih dana predstavlja i službeno, najavljujući novi meni slastica s latinoameričkim utjecajima. Luka Sopta posao je učio kod Petre Jelenić u slastičarnici Mak na konac, radio je u Mundoaki i nedavno u zagrebačkom hotelu Le Premier.

el-toro-sopta-desert3

U El Toro je došao na poziv chefa Maria Mihelja, koji je ovoga proljeća pojačao meni preciznijim okusima, novostima poput izvrsnog wagyu burgera i puno ambicioznijim, efektnijim prezentacijama. Soptin dolazak nastavak je tog trenda.

Sopta je zadnja tri mjeseca istraživao latinoameričke kuhinje za novi El Torov meni, koji će, najavljuje biti sezonski i sadržavati deserte poput moussea od čokolade i sezama, kreme od bijele čokolade i bosiljka s pireom od borovnice ili tarta od jagode s mousseom od kokosa i karamel marakujom.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

El Toro je predstavio svog novog slastičara Luku Soptu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min