Novog El Torova slastičara Luku Soptu publika je već upoznala ovoga ljeta na Food Film Festivalu na Zrinjevcu, za koji je kreirao donut s kremom od limete i coulisom od borovnica preliven bijelom čokoladom i pistacijom.
El Toro Soptu ovih dana predstavlja i službeno, najavljujući novi meni slastica s latinoameričkim utjecajima. Luka Sopta posao je učio kod Petre Jelenić u slastičarnici Mak na konac, radio je u Mundoaki i nedavno u zagrebačkom hotelu Le Premier.
U El Toro je došao na poziv chefa Maria Mihelja, koji je ovoga proljeća pojačao meni preciznijim okusima, novostima poput izvrsnog wagyu burgera i puno ambicioznijim, efektnijim prezentacijama. Soptin dolazak nastavak je tog trenda.
Sopta je zadnja tri mjeseca istraživao latinoameričke kuhinje za novi El Torov meni, koji će, najavljuje biti sezonski i sadržavati deserte poput moussea od čokolade i sezama, kreme od bijele čokolade i bosiljka s pireom od borovnice ili tarta od jagode s mousseom od kokosa i karamel marakujom.