Chef Marko Palfi svojedobno je pobijedio na Masterchefu, pa je radio u Mundoaki u Čakovcu, pa se javno družio s Matijom Bogdanom iz Ledburya, pa je kroz sve to vrijeme stekao dosta solidan ugled u profesionalnoj zajednici i široj javnosti. Taj ugled danas opravdava u The Garden Bar & Kitchen u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.
The Garden Bar & Kitchen ponovno je otvoren 5. listopada s pametnim menijem i još boljim izvedbama. Meni se sastoji od snackova poput janjećeg lollipopa i spring rollsa od patke, par salata, pa tri jela na žlicu (juhe, curry sa slanutkom, chili con carne), dok uvjerljivo najslasnije zvuči poglavlje pod imenom Beer Food s Fish and Chipsom, bečkim, rebricama i burgerom.
Bečki se može naručiti u tri veličine, od 75, 150 i 225 grama što je super, jer je u većini zagrebačkih restorana bečki prevelik. Mi smo se odlučili za srednju varijantu i dobili perfektno pohani odrezak nešto deblji od Plachuttinih standarda, što nije smetalo jer je meso bilo putrasto mekano. Uz bečki smo pojeli izvrsnu, kremastu salatu od krumpira.
Fish and Chips sastoji se od jednog golemog i jednog manjeg filea losos pastrve u odličnom, školski napravljenom pivskom lijevanom tijestu s jako dobrim triple cooked chipsom. Umaci su također okej; i harissa i tartar i aioli s roga paprikama, premda bi u aioliju trebalo ublažiti češnjak.
The Garden Bar & Kitchen zapravo je prvi pravi gastropub u Zagrebu. Lokal je moderno i ugodno uređen, posluga vrlo profesionalna, izbor vina slabašan, a izbor piva temelji se, prirodno, na proizvodima Garden Brewery, uz jedno pivo Zmajske pivovare.
THE GARDEN BAR & KITCHEN
Preradovićeva 12, Zagreb
HRANA-4/5 PIĆA 3/5 AMBIJENT 4/5 SERVIS 4/5