Putniku je valjda najpopularnija krčma na hrvatskim autocestama.
Ispred ove gostione na Grobniku kraj autoputa Zagreb Rijeka, ovog je ponedjeljka, dakle u već kasnom listopadu potpuno van sezone, oko dva popodne bilo parkirano jedno tridesetak automobila i desetak kamiona.
Sve Putnikove sale bile su gotovo pune, pa smo jedva dohvatili stol blizu šanka.
Ljudi su se domali veselo i zadovoljno, a jedan nam se simpatični vozač kamiona pohvalio da ondje jede skoro svaki dan.
Putnikova ja atmosfera gostionička u duhu domaćih TV serija i filmova iz sedamdesetih i osamdesetih godina.
Kroz sale odjekuju prastari lokalni šlageri, glavni su dekorativni elementi stari radio prijemnici i stakleni demižoni, a kuhinja isporučuje gigantske porcije domaćih jela na žlicu koja koštaju između 30 i 50 kuna.
Tu su i sarma i punjene paprike, i jota, i lešo govedina i grah s kobasicama ili polpetama, palenta sa sirom i srce.
Posebna su atrakcija gargantuovske kremšnite: jedna je velika kao dvije do tri samoborske ili pet Orijentovih.
Mi smo s prilično opsežnog a la carte menija naručili tagliatu od ombola i biftek.
I jedno i drugo meso stiglo je na stol solidno pečeno i začuđujuće sočno.
Dva najskuplja jela u Putniku i nešto velikih priloga, skupa s par piva, platili smo malo više od 300 kuna. Da smo naručili bilo što od gotovih jela, ne bismo mogli platiti više od 150 za dvoje. Račun umanjuje činjenica da vina zapravo nema.
Niske cijene, korektna hrana i ogromne porcije, skupa s ljubaznom i brzom poslugom razlog su Putnikove megapopularnosti.
U sat i pol koliko smo tamo sjedili, kroz restoran je prošlo barem sedamdeset ili osamdeset ljudi. Ne bi nas čudilo da usred sezone izdaju i po tisuću računa dnevno.
GOSTIONA PUTNIKU
Soboli, Čavle, kraj autoputa Rijeka Zagreb
HRANA -3/5 PIĆE 0/5 AMBIJENT -3/5 SERVIS +3/5
kartice Visa i MasterCard