Mesnica Santoku na svom je Facebook profilu jučer najavila skoro otvorenje na novoj lokaciji na tržnici Dolac. Mesnica Santoku, koju su prije dvije godine osnovali vlasnik RougeMarina Marin Medak i chef Tvrtko Šakota, promijenila je standarde u prodaji mesa u Zagrebu. Njihov dolazak na tržište izazvao je zanimljive reakcije, jer bila je riječ o zaista ambicioznom i novom konceptu za hrvatsko tržište.
Prva mesnica s konfekcioniranim mesom u kućnim marinadama po Šakotinim recepturama bila je golemi napredak u odnosu na uobičajenu ponudu zagrebačkih mesnica. Inače, zagrebački pionir naprednijeg pristupa prodaji mesa je Meet The King, a nakon Santoku pojavila su se dvije nove ambiciozne mesnice s vrhunskim konfekcioniranim mesom, Meseko na tržnici Kvatrić i Noelova mesnica Mes-Eko na Džamiji.
Ono po čemu se #Santoku razlikuje od ostalih je kvalitetno meso (većinom sa Žumberka), marinade bez kemije i aditiva,…
Posted by Santoku on Wednesday, November 15, 2017
Santoku je u međuvremenu preživio Šakotin odlazak, a Medak je sam preuzeo mesnicu i najavio promjene, ponajprije jednostavniju ponudu i cijene pristupačne širokoj publici. Dio plana je i bolja pozicija na centralnoj gradskoj tržnici Dolac (prvi Santoku otvoren je u Folnegovićevoj ispred RougeMarina) i dopunjavanje asortimana temeljcima i umacima.