U izboru Chefa godine glasuju isključivo profesionalci restoranske industrije: chefovi, restorateri i voditelji restorana te urednici Kulta Plave Kamenice. Posebno smo ponosni što nam je i ove godine partner u izboru Nikas, vodeći hrvatski distributer premium gastro brendova. Svaki sudionik izbora može glasati za pet chefova. U uži izbor ulaze chefovi koji su u tekućoj godini donijeli važan kvalitativni i/ili konceptualni pomak na hrvatsku restoransku scenu ili su održali kontinuitet vrhunskog kuhanja. Ove smo godine na listu kandidata uvrstili i dvojicu kuhara koji rade u inozemstvu, zato što smatramo da na samoj hrvatskoj gastronomskoj sceni u 2018. godini nije bilo osobitih pomaka ni posebno uvjerljivih novih protagonista. Rezultati izbora za Chefa godine bit će objavljeni na Kultu Plave Kamenice krajem prosinca 2018.
Poslije kratke avanture na Korčuli i niza uspješnih gostovanja u Hrvatskoj, mladi chef Bogdan vratio se u jedan od najboljih britanskih restorana, gdje bi trebao preuzeti laboratorij, što je zaista iznimno odgovoran i poticajan posao
Monteov chef ove je godine potvrdio lanjsku Michelinovu zvjezdicu
Ana Grgić iz godine u godinu diže gastronomske standarde u najboljem hrvatskom hotelu
Kočiš je i sve bolji chef i ekspertni poznavatelj sastojaka s kojima radi
Mladi Bernard Korak nametnuo se kao jedan do najvažnijih suradnika velike Ane Roš. Korak na proljeće otvara restoran kraj Zagreba.
U Manu2 i dalje se katkad može fenomenalno jesti
Belizar Miloš jedan je od tehnički najkompetentnijih hrvatskih kuhara, što se svakodnevno vidi na Agavinim menijima
Gospodin Nikolić suodgovoran je za uspjeh Timea, splitskog Le Cinema i lošinjskog Matsunokija, što je sasvim dovoljno da se uvrsti na ovu listu
Gospodin Pribičević dobio je u ruke najveću ovogodišnju restoransku investiciju u Hrvatskoj. Matsunoki je nadmašio sva očekivanja.
Gault Millau je Denija Srdoča proglasio Mladim talentom godine 2018. Opravdano.
Osim što briljantno kuha, David Skoko upravo postaje internacionalna TV zvijezda
Jedan od rijetkih progresivnih hrvatskih chefova morao je zatvoriti Xatò, ali je postavio sjajan jelovnik za bistro Brokenships. Šakota je trajna vrijednost hrvatske gastronomije.
Gospodin Štefan ove je godine dobio prvu Michelinovu zvjezdicu te pokrenuo manifestaciju Chef’s Stage i udrugu Budi Foodie
Chef luksuznog bračkog hotela kuha na iznimno visokoj tehničkoj i prezentacijskoj razini.
Bivša televizijska zvijezda danas priprema najinteligentniji i najbolji comfort food u Hrvatskoj.
Malteško-hrvatski chef u luksuznom rovinjskom hotelu kuha modernu, lijepu i jako ukusnu hranu.
Vežnaver spada među nekoliko najmaštovitijih hrvatskih kuhara.
Chef Zirojević, velemajstor sirove ribe, ove godine dobiva ozbiljnu međunarodnu reputaciju