Sarma spada u ona rijetka tradicionalna, kućna jela, koja podjednako dobro ispadaju u restoranima.
U restoranu ćete rijetko dobiti vrhunsku musaku od patlidžana, punjene paprike ili francuski krumpir, jer se ozbiljnom restoranima ne da ili im se ne isplati raditi takva jela, dok ih u većini zalogajnica pripremaju površno i amaterski.
Sarma se, međutim, redovito kuha i u profesionalnim restoranima, jer je ona dio kulturnog identiteta kontinentalne Hrvatske, i jer je gosti naprosto obožavaju.
I uvijek ispada dobro, jer je sarma iznimno podesna za kuhanje u velikim količinama.
Među boljim zagrebačkim restoranima, sarma se redovito kuha u Vinodolu i u Okrugljaku. Vinodol je prije par tjedana počeo stavljati na tjedni meni elegantnu verziju sarme chefa Zdravka Tomčića, dok je Okrugljakova, koju smo danas probali, klasično rustikalna, ali vrlo, vrlo ukusna.
Radi se o golemoj porciji, koja se sastoji od dvije baš velike sarme, mora pire krumpira, nešto dinstanog kiselog zelja i velike šnite hrskave dimljene slanine. Cijeli taj tanjur od sladnih 1200 ili 1500 kalorija košta desetak eura i čini vas sitim i zadovoljnim u iduća 24 sata.