Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MASLINAR U VINU Ipšina Malvazija 2016. osvojila je 4. mjesto i 50 bodova u izboru za Vino godine

Klaudio Ipša jedan je od najuglednijih hrvatskih maslinara i traženi tartufar, koji bijelim tartufima opskrbljuje vodeće istarske i kvarnerske restorane. Svom portfoliju najbolje iz Istre, Ipša je relativno nedavno dodao i vino.

Njegova jako macerirana Malvazija iz 2015. godine spadala je među veća iznenađenja na istarskoj vinskoj sceni. To se vino i danas izvrsno drži, potvrđujući tezu da malvazije mogu dulje odležavati.

ipsa-malvazija

Ipšina Malvazija iz 2016. mekša je, manje agresivna, elegantnija, zaokruženija i svakako voćnija od svoje prethodnice. Početkom jeseni u Plavom podrumu kušali smo jednu kraj druge, uz ista jela, bazirana na velikim škampima. Premda više volimo 2015. zbog njena izrazitijeg karaktera, i 2016. pokazala se jako, jako dobrom.

S tim se očigledno slažu i sudionici izbora Kulta Plave Kamenice za Vino godine, koji su ovu maslinarovu malvaziju izabrali za četvrto najbolje hrvatsko vino u 2018.godini.

Govoreći o Ipšinim malvazijama, svakako moramo spomenuti njegova vinskog konzultanta Matjaža Lemuta, vlasnika ugledne vipavske vinarije Tilia.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

MASLINAR U VINU Ipšina Malvazija 2016. osvojila je 4. mjesto i 50 bodova u izboru za Vino godine

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min