Kad smo uveli rubriku Jelo tjedna, postavili smo prilično jasne kriterije: mora se raditi o jelu koje je perfektno kao brzi i zasitni ručak, koje nije prekomplicirano i koje ne košta više od 100 kuna. Jelo tjedna treba zadovoljiti kriterije finog lunch breaka.
Sada prvi put kršimo jedan od tih kriterija, onaj cjenovni. Bečki šnicl u Esplanadinom uličnom restoranu Le Bistro košta 130 kuna. No, ovo kršenje kriterija ima smisla.
Prvo, radi se o savršenom Wienerschnitzelu, vjerojatno najboljem u Zagrebu, uzorno zlatnosmeđe pohanom i hrskavom, s putrastom teletinom bez ijedne žilice, koja ima slatkasti okus po mlijeku.
Drugo, riječ je o kompletnom obroku, jer uz bečki dobijete pjenasti pire od krumpira i malu, vrlo svježu salatu, koju možete zaliti Belićevim monosortnim uljima. Bistroov će vas bečki, dakle, nahraniti do kraja dana.
Treće, Esplanadin ambijent i servis zaista pružaju specifičnu dodanu vrijednost. I četvrto, Le Bistro se može pohvaliti prilično finim izborom vina na čaše, pa smo uz Wienerschnitzel sasvim prigodno pili odlični Niglov grüner veltliner.
Bečki odrezak nalazi se u zadnjem dijelu Bistroova menija, u poglavlju Klasici, gdje još možete birati između tartar bifteka, tartara od tune, salate Cezar i steaka s lisičarkama.