Jedan od najboljih hrvatskih chefova Tom Gretić, u ponedjeljak 27. lipnja na večeri će predstaviti svoj ljetni meni za Bistro Apetit, prvi otkako je chef patron restorana u zagrebačkoj Jurjevskoj ulici. Kako je u najavi naveo Bistro Apetit, Gretićeva inspiracija za pomalo nostalgični meni su zagrebačka kuhinja i sam Bistro Apetit.
Na meniju su među ostalim sir i vrhnje upotpunjeni pačjim pršutom, risotto rizi bizi, zagrebačka teletina, hobotnica i parfait od guščje jetre. Gretićev povratak na hrvatsku restoransku scenu svakako je dobra vijest. Nakon sedam godina na poziciji glavnog chefa Maistrinih hotela, Gretić je otišao raditi u salzburški Hangar 7, prihvatio angažman u televizijskom showu “Tri, dva, jedan – kuhaj” i nakon toga jedno vrijeme radio u Beogradu. Najavljivao je da će se neko vrijeme više fokusirati na konzultantske poslove jer nakon 25 godina uzeti pauzu od rada u velikim, uglavnom hotelskim kuhinjama i gostovati u inozemstvu. U Bistro Apetit došao je nakon što su njegovi prethodnici, chef Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug, odlučili pokrenuti vlastiti restoran u prostorima bivše Pete četvrtine.
Photo/Bistro Apetit