Jedan od najboljih hrvatskih slastičara, bivši chef slastičar Timea Robert Hromalić, za desetak bi dana trebao otvoriti svoju prvu slastičarnicu. Zvat će se Le Kolač i radit će u prostoru istoimene slastičarnice čiji je prostor iza zagrebačke Petrove crkve preuzeo. Riječ je o prvom Hromalićevom samostalnom projektu. Teaser je u nedjelju objavio na svom Instagram profilu.
Robert Hromalić se na hrvatskoj sceni pojavio prije dvije godine, kao glavni slastičar restorana Time. Njegovi spektakularni deserti odmah su privukli pažnju restoranske publike i medija. Hromalić je posao počeo učiti u Maku na konac kod sjajne Petre Jelenić, zavšrio je prestižni pariški Ferrandi, radio sa Cedricom Groletom u Meuriceu i bio sous chef Yannu Couvreuru.
Utjecaj klasičnog francuskog školovanja i slastičarskih zvijezda s kojima je radio očigledan je u Hromalićevim desertima, ali publika ga je zapravo zavoljela zbog kreativnosti i svježeg pristupa tehnikama i recepturama. Njegove unaprijeđene verzije hrvatskih kućnih klasika, čupavaca, prekmurskih gibanica i kremšnita bile su hit, kao i Hromalićevi nogometni semifreddo na štapićima na Foodbalerki, golemi spaljeni marshmallowi sa sladoledom od limunske trave ili minijaturne pite od limuna i brončani kolači od lješnjaka.
Hromalićevi deserti postali su toliko popularni da je u partnerstvu s Timeom otvorio butiknu slastičarnicu u Teslinoj ulici, uz bivši Mak na konac najbolju slastičarnicu koja je ikad radila u Zagrebu (i dosta šire). Na žalost kupaca, Hromalić se ubrzo odlučio posvetiti konzultantskim poslovima, surađivao je s više restorana među kojima i s Bistroom Apetit, a s Le Kolačem čije nam je otvorenje potvrdio u ponedjeljak, vraća se u vlastitu kuhinju. Koncept je naravno nov, ali Hromalić ostaje posvećen visokom slastičarstvu.