U novom izdanju za Švicarsku Michelin je prvi put dodijelio zvjezdicu jednoj ugostiteljskoj školi. Zvjezdicu je dobio ogledni restoran škole Berceau des Sens u Lausanni. Ovo nije jedini školski restoran s visokim ocjenama u vodičima, sam Berceau des Sens ima 16/20 u vodiču Gault & Millau, je prvi koji je dobio Michelinovu zvjezdicu.
Najveće zasluge za uspjeh restorana škola pripisuje chefu Cédricu Bourassinu koji restoran vodi od 2017. godine. Bourassin je u Berceau des Sens doveo jak profesionalni tim uključujući sommelierskog prvaka Italije Davidea Dargenia. “Zvjezdica nam nije bila cilj, primarni cilj je školovanje naših učenika.
Ali ona je svakako fenomenalno priznanje proizvodu koji nastojimo ponuditi gostima,”izjavio je Bourassin na Michelinovoj ceremoniji u Lucernu, kao prvi kuhar u povijesti koji je dobio zvjezdicu za rad u školi. Meni oglednog restorana Berceau des Sens inspirian je francuskom kuhinjom, jer Bourassin je radio kod Anne-Sophie Pic i Michela Brasa, ali sva su jela potraga za umamijem, utjecaj Bourassinova dugog rada u Japanu. Restoran je pun svaki dan, za ručak i za večeru.
Zanimljiva priča za Hrvatsku, gdje ugostiteljske škole nisu u stanju školovati kadar s minimalnim profesionalnim kompetencijama nužnima za današnje ugostiteljsko tržište.