Jučer smo ustvrdili da bi se što više domaćih mladih kuhara trebalo prijaviti na neslužbeno svjetsko prvenstvo mladih chefova. Prijave za ciklus 2019-2020 upravo su otvorene. Kuhari se mogu prijaviti do 30. travnja. Evo naše liste hrvatskih chefova do 30 godina koliko je dobna granica, za koje smatramo da bi mogli imati dobre šanse u različitim fazama S.Pellegrino Young Chef.
Ni jedan kuhar ni njegov restoran ne mogu ništa izgubiti uključivanjem u ovaj globalno važan projekt, a mogu dobiti jako puno: od usvajanja viših profesionalnih standarda, preko ulaska u međunarodni networking restoranske industrije, do efektne promocije za sebe kao i za restorane u kojima rade.
Gospodin Bregeš, koji zimu provodi u velikom danskom Geraniumu, već dvije godine prilično suvereno vodi restoran jednog od prvih hrvatskih gastrohotela.
Gospodin Jantolek, koji je nekoliko godina proveo u Pellegriniju, pomogao je uvesti zagrebački Pod zidom u osjetljivo i plemenito područje gastronomskih bistroa
Gospodin Klarić čovjek je dobrih ideja i mekane ruke, koji odrasta u chefa pod autoritativnim mentorstvom Ane Grgić.
Gospodin Sinožić u vrlo je mladim godinama preuzeo kuhinju jednog od najboljih kvarnerskih restorana. Zasad mu ide prilično dobro.
Matija Bogdan jedan je od najviše pozicioniranih hrvatskih chefova na svjetskom tržištu. Ako ste dovoljno dobri za Ledburyjev laboratorij, sasvim se sigurno možete natjecati za najboljeg mladog chefa na svijetu.
Filip Horvat, čovjek koji je stvorio Ab Ovo, najbolji gastronomski bistro u Zagrebu do danas, svojim talentom, radnom etikom i tehnikama ne zaostaje za brojnim lanjskim finalistima S.Pellegrino Young Chef
Deni Srdoč kuha plemenita, elegantna i moderna jela u jednom od najljepših hrvatskih restorana. Srdočevo se kuhanje približava ozbiljnoj međunarodnoj kvalitativnoj razini.