Elena Arzak oblačila je kuharsku uniformu ispod dva velika topa na šibenskoj tvrđavi Barone, kojom je puhao žestoki jugo. Rudi Štefan čekao je zadnji autobus s još nekoliko chefova, a brigada kuhara već se postrojavala na maloj pozornici iza koje puca fantastičan pogled na more i otoke.
Oko pozornice se vrzmalo par stotina dobro raspoloženih ljudi; skoro svatko tko znači nešto u hrvatskoj restoranskoj industriji, i ovog je ožujka došao u Šibenik. Pojavio se čak i chef zagrebačkog Nava Tvrtko Šakota, poznat po izbjegavanju masovnijih događaja.
Osobito veseli odličan odziv kuhara mlađe i srednje generacije , koji pokazuje da ti ljudi doista žele učiti i napredovati
Stranu je reprezentaciju predvodila slavna Elena Arzak, a na Chef’s Stage su došli i čuveni Turčin Maksut Askar, Sakai Fumiko iz Japana, Grk Angelos Lantos, Erik Kragh Vildgaard i mnogi drugi, dok smo u slovenskoj grupi srdačno pozdravili Juru Tomiča, vlasnika izvrsnog restorana Debeluh u Brežicama.
Poslije kratkih uvodnih govora, chefovi i gosti preselili su se na donju terase tvrđave Barone, gdje je priređen šibenski marendin s nizom jednostavnih tradicionalnih jela.
U 13 i 30 u Kongresnom centru Amadria Parka počinje panel rasprava o održivosti, glavnoj temi ovogodišnjeg Chef’ s Stagea. Na toj raspravi sudjeluje Elena Arzak.