O Burgeraju pišemo razmjerno rijetko i nikad ga ne ocjenjujemo, jer smo obiteljski povezani s njegovim vlasnicima. Međutim, bilo bi besmisleno ne zabilježiti peti rođendan ovog jedinstvenog burger bara u Preradovićevoj ulici.
Burgeraj je danas omiljeni lokal brojnih zagrebačkih ugostitelja i chefova, koji se slažu da je riječ o jednom od najboljih hrvatskih mjesta specijaliziranih za hamburgere. Burgerajev chef Željko Kvarda obilazio je relevantne njujorške burger shopove, u kojima jr naučio kako zapravo trebaju izgledati zanatski izrađeni hamburgeri: čisto meso, rahla tekstura, bez začina osim soli.
I danas se u Burgeraju govedina, koja svakodnevno stiže Dolca, prvo ručno mesarski obrađuje (oko 30 posto mesa otpada), zatim ručno melje i onda ručno oblikuje u pljeskavice. Nema smrzavanja, nema strojeva koji formiraju meso i nema istiskivanja zraka. Umaci su također kućni.
I to je autentični craft. Što je zagrebačka publika masovno prepoznala i prihvatila, pa tako Burgeraj slavi peti rođendan u prilično veselom raspoloženju.