Jedini zagrebački restoran sa zvjezdicom jučer je gostovao u porečkom Spinnakeru. Bio je to središnji gastronomski događaj masovno popularne manifestacije Wine Nights, koja završava večeras koncertom Soul Fingersa u velikom vinskom šatoru na porečkoj Rivi.
Turistička kuća Valamar, koja organizira Wine Nights i koja je vlasnik Spinnakera, ozbiljno shvaća Gourmet Stage, kako se zove večera u Spinnakeru u povodu Vinskih noći, pa je dvije godine zaredom uspjela dovesti restorane koji rijetko gostuju, i koji imaju Michelinove zvjezdice. Lani je, naime, u Spinnakeru nastupio Pelegrini.
Noel je sinoć još jednom dokazao da zaslužuje zvjezdicu. Chef Goran Kočiš večeru je otvorio vizualno atraktivnom kockom parfaita od pastrve s jakim biljnim notama; uz parfait je poslužena i ikra od pastrve.
Uslijedile su raskošne varijacije od foie gras, od kojih je osobito impresionirala kombinacija gusjih jetara s hibiskusom. Poširani riblji file kupao se u bogatom, preukusnom umaku/temeljcu, dok je svitak od janjetine, poslužen s uzorno glaziranom mrkvom bio putrasto mekan, i imao snažan mesni okus.
Ulja za ovu lijepu večeru osigurala su braća Chiavalon. Uz večeru smo pili niz vina braće Benvenuti, od kojih je najjači dojam ostavio Teran iz 2013. točen iz magnuma. Vina je rastakao Sandi Paris, višestruki hrvatski sommelierski šampion.
Noelovi suvlasnici Ivan Jug i Goran Kočiš doveli su u Poreč chefa istarskog Noela, Austrijanca Daniela Tschachlera, kuhara iznimno bogate profesionalne biografije koja uključuje i kratki stažu Centralu velikog Virgilia Martineza. Tschachler se u Istru preselio iz privatnih razloga, te je prije dogovora s Noelom neko vrijeme proveo u Meneghettiju i Maistri. Istarski Noel u hotelu San Canzian kraj Buja, otvorit će se u lipnju.