“Sve se malo prolongiralo,” rekao nam je danas chef Bernard Korak, “Imali smo niz problema s majstorima, a moj tata je, kako znate, uvjereni perfekcionist. Tako da ćemo otvoriti najranije 15.kolovoza, s u najgorem slučaju poslije berbe.”
Novi restoran vinarske obitelji Korak, izgrađen na njihovu lijepom plešivičkom imanju, hrvatska gastronomska javnost očekuje s nestrpljenjem i znatiželjom. Bernard Korak stvorio je ozbiljan profesionalni renome radeći kao glavni sous chef kod Ane Roš.
Gospodin Korak kuhao je i u Osteriji Francescani u Modeni, službeno još uvijek najboljem restoranu na svijetu. Restoran obitelji Korak nudit će isključivo degustacijske jelovnike. Radit će pet dana u tjednu (ponedjeljak i utorak neradni su dani), kuharski je tim već kompletiran, dok u servisu još ima otvorenih mjesta.
Na menijima će se operativno početi raditi za par dana, čim restoran dobije plin. Restoran obitelji Korak prvi je fine dining restoran na Plešivici , jednoj od najpropulzivnijih hrvatskih vinskih regija. Kako je Plešivica vrlo blizu Zagrebu, chef Bernard Korak sasvim će sigurno privući i brojnu zagrebačku restoransku publiku.