Staklenik u Atriju Zagrebačkog kazališta mladih izlijepljen je velikim tamnosivim plakatima. Na plakatima piše theAtrium by Filho, Opening Soon.
Ispred Atrija stoje kombiji s natpisima tvrtki koje se bave unutarnjim uređenjem. TheAtrium je novi restoran još mladog chefa Filipa Horvata, koji je oduševio zagrebačku restoransku publiku kuhanjem u gastronomskom bistrou Ab Ovo, zatvorenim prošlog ljeta, da bi se u taj prostor uselila još jedna Submarineova podružnica.
Prije Ab Ova Filip Horvat kuhao je u Petoj četvrtini i u Esplanadi. Radio je, dakle, uz Jeffreya Vellu i Dina Galvagna, dvojicu od šest ili sedam najvažnijih hrvatskih chefova dvadesetprvog stoljeća.
Otvaranje theAtriuma, koje nam je chef Horvat danas najavio za dvadesetak dana, veseli nas ne samo zbog toga što uživamo u Horvatovu kuhanju, nego još više zato što će s theAtriumom strogi centar Zagreba dobiti drugi moderni, maksimalno ambiciozni restoran na potezu od 150 metara, koliko je theAtrium udaljen od Nava.