Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pet najgorih gastroemisija u prvoj polovici 2019. na TV kanalima koji se gledaju u Hrvatskoj

vecera-za-pet

Lani u ovo doba godine veselili smo se prvoj samostalnoj emisiji jednog hrvatskog chefa na velikoj stranoj mreži (David Skoko i Food Network) i ukidanju onog groznog serijala Hrana i vino koji je godinama maltretirao gledatelje lokalnih hrvatskih televizija. Ove je godine stanje s gastronomskim televizijskim emisijama ponovo prilično depresivno. Zapravo, toliko depresivno da nema lakšeg posla od sastavljanja liste najgorih TV sadržaja o hrani. Evo liste najgorih za prvu polovicu 2019.

1. Večera za 5 na selu, RTL

vecera-na-selu

Sinoć smo se prisilili da pogledamo još jednu epizodu Večere na selu, ovaj put iz Dalmacije. Pa smo se uvjerili da taj RTL-ov reality show zaista nema veze s hranom. Hrana je ovdje samo  povod da se napravi još jedan ljigavi show poput Ljubavi na selu, pa je tako sinoć jedna natjecateljica detaljno govorila o svom idiličnom odnosu sa svekrvom i svekrom. Upravo je fantastično koliko su najniži stilovi realityja metastazirali.

2. Kuhanje je IN, Nova TV

kuhanje-je-in1

Kratki i uglavnom pogrešni recepti Sanje Doležal katkad poprimaju bizarne značajke, pa smo ovih dana gledali kako se priprema krokodil u woku. Krokodil zaista spada u bizarnu hranu bez ikakvog gastronomskog utemeljenja, ne samo u Hrvatskoj. Baš nas zanima jesu li gledatelji Nove TV nagrnuli u supermarkete da potraže krokodilov file za nedjeljni ručak.

3. Moja francuska pekarnica, Food Network

iframe width=”750″ height=”460″ src=”https://www.youtube.com/embed/eFe9haKOFM4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen>

Osim potpuno besmislenog koncepta koji promovira francusko slastičarstvo iz Srbije, ova je emisija neobično netelevizična, spora, dosadna i općenito negledljiva dulje od dvije do dvije i pol minute. Promašaj godine Food Networka.

4. Bizarre Foods (reprize), Travel Channel

Gastronom i YV zvijezda Andre Zimmern putuje svijetom i prezentira neobičnu hranu, što je vidljivo iz naziva emisije. Pa je tako bio i u Dubrovniku, gdje se bavio hobotnicom. Prvo, bizarno je salatu od hobotnice proglašavati bizarnom hranom.

Drugo, u dubrovačkom restoranu Posat gospodinu Zimmernu rekli su kako dvaput dnevno dobivaju svježu hobotnicu s Mljeta, što je on hladno, bez komentara, pustio u emisiju. Dvaput dnevno restoran dobiva svježu hobotnicu?! Mora da su svi domaći kuhari koji su to gledali pucali od smijeha. A najviše ekipa iz Posata, restorana koji velik dio robe nabavlja u trgovačkim lancima, što su nam preklani sami bili kazali.

5. Diners, Drive Ins and Dives, (reprize) Food Network

Diners, Drive Ins and Dives , superpopularna emisija još popularnijeg američkog chefa Guya Fierija, zapravo je izvrstan televizijski proizvod. Ona je dinamična, zanimljiva i sociološki razotkrivajuća, jer otkriva bolno nezdrave prehrambene navike ljudi koji redovito jedu u jeftinim zalogajnicama u raznim dijelovima Amerike.

Zašto smo onda tu dobru televiziju stavili na ovu listu.?  Zato što Triple D promovira najgore recepte na svijetu pod dobru hranu. Skoro svi kuhari u Triple D u svoje umake i marinade stave baš sve začine koje imaju u kuhinji, pa s tim frankeštajnovskim smjesama devastiraju neki beznačajni komad mesa, da bi gospodin Fieri na kraju zaključio kako je to najslasnije jelo koje je ikada probao.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Pet najgorih gastroemisija u prvoj polovici 2019. na TV kanalima koji se gledaju u Hrvatskoj

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min