Istarski restoran zagrebačkog Michelinova Noela počinje raditi 15.srpnja, potvrdio nam je danas Ivan Jug, Noelov suvlasnik i glavni sommelier. Noel Buje otvara se u luksuznom hotelu San Canzian u mjestu Mužolini Gornji kraj Buja. Sam hotel počet će primati goste od 1. kolovoza. Cijene soba na Booking.comu kreću s 2000 kuna.
Noel Buje navečer će raditi kao fine dining restoran, s degustacijskim menijima, dok će se momci iz Noela brinuti i za tratoriju s jednostavnijom hranom u kojoj će se moći jesti preko dana. Glavni chef Noela Buje austrijski je kuhar Daniel Tschachler. Gospodin Tschachler radio je u nekima od najvažnijih svjetskih restorana, poput Central Lime i D.O.M-a. Glavni sommelier istarskog Noela bit će Filip Savić , bivši hrvatski sommelierski prvak, koji je dugo godina radio u Maistrinim five star hotelima. Otvaranjem Noela Buje i San Canziana jača zapadnoistarski restoranski i hotelski cluster koji obuhvaća niz jako dobrih privatnih hotela i gastronomski ambicioznih restorana.