Tartar biftek u gastronomskom bistrou Pod zidom jedan je od najboljih u gradu. Sofisticiran, s distinktivnim okusima začina i čilija, i serviran na rižinim krekerima, tartar mladog chefa Jurice Jantoleka pokazuje zašto bistro Pod zidom zaslužuje prefiks gastro.
Linguini s kremom od korabice, pečenim celerom i tempurom od celera još su više elaborirani. Sporo pečeni celer i korabica stvorili su teksturu koja podsjeća na sir i koja je perfektno obložila svaku traku kućno izrađenih linguina, dok je dobro napravljena tempura jelu osigurala potrebnu hrskavost.
Arancini punjeni burratom, salsom od rajčice i salsom verde izvrstan su primjer comfort fooda, dok je juha od graška s bučinim sjemenkama najbolja ovogodišnja juha od graška koju smo probali u Zagrebu. Pod zidom se dakle jako dobro jede. Ali….
U bistrou Pod zidom, koji se nalazi vrata do ulaza u tržnicu Dolac, zadnji smo put ručali prije otprilike dva i pol mjeseca. Jelovnik je bio potpuno isti kao danas. U međuvremenu su kroz Dolac prošle sve moguće ljetne šumske gljive, artičoke, nekoliko vrsta šparoga, sad su već došle ljetne rajčice, a upravo prolazi puna sezona skuša. I tako dalje i tako dalje.
A meni u bistrou Pod zidom nije se mijenjao, dok se, recimo, u Malom baru Ane Ugarković u tom istom razdoblju promijenio bar desetak puta. Ne kažemo da bi trebalo mijenjati cijeli jelovnik, ali bi bilo dobro uvoditi dva do tri nova jela u skladu s mikrosezonom, jer se gastronomske sezone više ne dijele na četiri godišnja doba.
Vinska karta spada među atraktivnije u Zagrebu: čak se i egzotična Batičeva malvazija toči na čaše. Bistro Pod zidom uskoro bi se trebao proširiti i na susjedni poslovni prostor, koji je već oblijepljen njegovim posterima.