Najuspješniji zagrebački adventski projekt Fuliranje, ove se godine prvi put điri na more. Od 1. do 4. kolovoza ekipa Fuliranja na moru osigurava hranu na Garden Festivalu. Osim 12 bendova na stageu, publika festivala u Tisnom ove će godine tako dobiti i dosta dobrog i originalnog street fooda. Dovesti neke od najpopularnijih dalmatinskih chefova na kućice usred turističke sezone vjerojatno nije puno lakše nego organizirati zagrebačko Fuliranje koje svake godine privuče više od 700 tisuća ljudi.
No, izbor je dosta solidan za prvu godinu. Uz Marka Palfija, glavnog Gardenova chefa, na Fuliranju na moru kuhat će lokalne zvijezde, Vjeko Bašić iz murterske konobe Boba, Ante Božikov iz kornatske konobe Opat, skradinski majstor Ante Pižić te konobe Tereža i Prova. Jela su, kao što smo navikli na Fuliranju, konkretna i zanimljiva.
Osim klasičnog Pižićevog skradinskog rižota, na kućicama će se moći dobiti Bašićevi arancini od sušene ribe i šalša od pomidora, Opatova focaccia s maslinama, sabljarskom, mariniranim komoračem i dresingom od gorušice i agruma, zatim Provin “šanpjer na kraju sela s finom kremom od ljubičastog batata,” Terežina kornatska janjetina s bižima i Palfijeve varijacije ljetnih jela. Ulaznice za Fuliranje na moru možete kupiti OVDJE.