Zagrebački gastrotainment restoran Time poslije pet godina uspješnog rada kreće u ozbiljan zaokret. Vlasnik Timea Davor Bienenfeld odlučio je, naime, djelomično promijeniti gastronomski identitet svog restorana. Sushi, kao Timeov znak prepoznavanja, ostaje središnji dio jelovnika, no uz sushi važnu će ulogu igrati i grill također s jakim azijskim naglascima poput yakitorija.
Time bi, tako, ove jeseni trebao postati sushi and grill restoran. Riječ je o definiciji koja Zumu već dugo godina drži u vrhu svjetske restoranske scene. Kako bi mogao uspješno realizirati novi koncept, Time mora drukčije ekipirati kuhinju, pa je stoga krenuo u potragu za četvoricom novih chefova.
Riječ je o sous chefu, dvojici chefova za grill i pomoćnom chefu. Uvjeti koje Time nudi više su nego povoljni, ne samo kad je riječ o novcu. U Timeu su, naime, razumjeli da radno vrijeme postaje skoro jednako važno kao i plaća, pa su svom kuhinjskom osoblju odlučili osigurati velik broj neradnih dana i fleksibilne satnice.
Dakle, uz godišnji odmor, tu je još desetak zajamčenih neradnih dana na državne blagdane, pa petodnevni radni tjedan, pa potencijalno dvosmjensko radno vrijeme za neke kuharske pozicije. A i sam novac nije loš, dapače. Novi Timeov sous chef mogao bi zaraditi do 12 tisuća kuna neto mjesečno (ponuda se kreće između 8 i 12 tisuća kuna), dok bi grill chefovi mogli zarađivati do deset tisuća kuna.
Svemu tome treba dodati i sudjelovanje u podjeli napojnica, što donosi još minimalno tisuću kuna mjesečno. Time je pravodobno krenuo u jačanje kuhinje, budući da se većini chefova unutarnjih migranata približava kraj ljetnih angažmana na moru, pa moraju razmišljati o poslu u Zagrebu. Uspjeh Timeova head huntinga pokazat će donekle i trenutno stvarno stanje na tržištu radne snage u restoranskoj industriji.