Jedina hrvatska međunarodno uspješna franšiza, riječki Surf’n’Fries, ovih je dana ušao na važno novo regionalno tržište. Novi lokal Surf’n’Friesa otvoren je u Beogradu, na Obelićevom vencu broj 15. Surf’n’Fries, specijalisti za pržene krumpiriće, sada rade u 60-tak lokala u cijelom svijetu.
Za hrvatsku franšizu poput Surf’n’Fries, Beograd je logično ciljno tržište, s obzirom na prilično dobru upućenost beogradske publike i kada govorimo o trendovima i o vodećim regionalnim brendovima.
Surf’n’Fries, koji su 2009. osnovali Andrija Čolak i Denis Polić, spada u pionire hrvatske startup scene i još je uvijek, deset godina nakon otvaranja prvog lokala u Rijeci i širenja po svijetu, pionir u franšiziranju hrvatskih brendova hrane.
Izvrsno brendiran, inovativan i, najvažnije, s pametno razvijenim sistemom franšiziranja, Surf’n’Fries je biznis koji se još nije ni približio svom maksimalnom potencijalu. Bogato iskustvo u razvoju i franšiziranju koje su stekli na 20-tak svjetskih tržišta, odnedavno je dostupno svima, kroz Colak Franchise Consulting Group Andrije Čolaka.