Subota je uvjerljivo najbolji dan u tjednu za sve restorane u Teslinoj: neprekidno su puni od, recimo, 14 do 17 sati a ni večera nije loša. Naprotiv. Subotom se u Teslinoj tuku rekordi u novčanom prometu i obrtaju stolova.
Moramo priznati kako nismo mislili da će to vrijediti i za Theatrium Filipa Horvata, budući da Zagrepčani u restorane visoke kuhinje idu navečer , dok za obiteljske ručkove biraji bazičnije lokale s velikim komadima mesa ili puno tjestenine.
No, danas oko pola tri Theatrium je bio skoro potpuno pun, a obiteljsku su atmosferu upotpunjavala djeca i psi. Hrana je, kao i prošle subote navečer, bila vrlo dobra do izvrsna. Primjerice, file divlje orade s pire krumpirom i čipsom (150 kuna), predstavlja savršeno jelo za ručak: jednostavno, tehnički superiorno, s hrskavom kožom, sočnim mesom i jusom začinjenim vlascem i bosiljkom koji je serviran kraj filea kako ne bi dotaknuo kožu, i tako kompromitirao njenu hrskavost.
Rižoto s biftekom i marmeladom od luka (135kuna) pokazao se, pak, kao sjajan primjer comfort fooda visokog stila. Zanimljivo je da Theatrium i za ručak poslužuje dva do tri amuse bouchea. Danas nam se osobito dopao zagorski sushi; riječ je o tuni i svježem hrenu zarolanima u listove kelja. Tako i gosti koji naruče samo jedno jelo za ručak dobivaju šire iskustvo Horvatova rukopisa.
Kad smo odlazili, oko petnaest do tri, u Theatrium je ušlo desetak Kineza. Predstava za ručak se nastavila. A nova, pred punom salom, počinje navečer.