Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tvrtko Šakota: Mislim da Deni Srdoč ima realne šanse izboriti finale S.Pellegrino Young Chefa

sakota-srdoc-spyc

U nedjelju u pet popodne chef Drage di Lovrana Deni Srdoč i Tvrtko Šakota, chef zagrebačkog Nava, prijavili su se na recepciju hotela Nhow u milanskoj artsy četvrti Tortona. Srdoč i njegov mentor Šakota proveli su popodne u milanskoj Scuoli della Cucina Italiana, gdje će se sutra ujutro održati regionalno polufinale natjecanja S.Pellegrino Young Chef, u čijem će finalu 2020. biti izabran najbolji mladi chef na svijetu.

Tvrtko Šakota i Deni Srdoč

Deni Srdoč, jedini chef u ovoj skupini koji ima Michelinovu zvjezdicu, natječe se s jelom koje se službeno zove Heritage Lamb From The Family Farm. Riječ je o suvidiranoj pa zapečenoj krčkoj janjetini s paštetom od janjeće jetre i čitavim nizom biljnih elemenata napravljenih od sastojaka karakterističnih za kvarnersko podneblje. Gospodin Srdoč počinje kuhati sutra u 9 i 15, a janjetinu prezentira sucima u 14 i 15.

Deni Srdoč jučer se u Milanu doimao potpuno mirno. Rekao nam je da ne osjeća nikakvu tremu, i kako je logično što je izabrao baš jelo od krčke janjetine, jer se janjetina jela u njegovu obiteljskom domu . Tvrtko Šakota bio je prilično dobro raspoložen. Navov chef smatra kako je Srdočevo jelo dobro pozicionirano s obzirom na konkurenciju koja zaista jest vrlo jaka. “Mislim da Deni ima realne šanse za ulazak u finale,” rekao je Šakota. Izazov nije mali, jer u finalu nastupa šestero Talijana, među njima i sous chefovi Heinza Becka i Carla Cracca, plasirao se i vrlo talentirani Slovenac Jakob Pintar iz ljubljanskog Tabara. 

Srdočevo jelo od janjetine za regionalni polufinale S.Pellegrino Young Chefa

Srdočev ulazak u finale San Pellegrinova Young Chefa bio bi golem korak u međunarodnoj afirmaciji hrvatske gastronomije. No sam njegov nastup na sutrašnjem polufinalu već je jako značajan i za imidž hrvatske restoranske industrije i za razvoj networkinga, bez kojeg se u ovom poslu ne može napredovati.

Natjecatelji regionalnog polufinala za Italiju i Jugoistočnu Europu S.Pellegirno Young Chef 2019.

  • Alessandro Bergamo, sous-chef restorana Cracco u Milanu
  • Davide Marzullo, sous chef The Market Place, Como
  • Antonio Romano, sous cheff Attimi by Heinz Beck City Life, Milano
  • Deni Srdoč, chef Draga di Lovrana, Lovran
  • Diana Teodora Draghici, chef Meatic by Ad Hadean, Bukurešt
  • Jakob Pintar, chef Tabar, Ljubljana
  • Luca Natalini, chef Autem, Langhirano
  • Maria Chiara Brannetti, chef de partie, La Maison Du Gourmet, Parma
  • Roxana Blenche, sous chef, Chef Cezar Munteanu Consulting, Bukurešt
  • Tommaso Tonioni, sous chef Ristorante Il Pagliaccio, Rim

Više o najtecateljima i jelima u regionalnom polufinalu S.Pellegrino Young Chefa možete pročitati OVDJE

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Tvrtko Šakota: Mislim da Deni Srdoč ima realne šanse izboriti finale S.Pellegrino Young Chefa

by Kult Plave Kamenice time to read: 2 min