Bitinada spada u veliki restoranski portfolio hotela Grand Park, koji obuhvaća niz različitih formata, od izvrsnog haute cuisinea Cap Aureo, do slastičarne Petre Jelenić. U Bitinadi, modernistički ali hladno uređenom ribljem restoranu s lijepim pogledima na jahte, rovinjske otoke i sam grad, osjeti se fini dodir glavnog Parkova chefa, malteškog Hrvata Jeffreya Velle.
Tako juha od rajčica nije bila crvena nego bistra, s izvrsnim tartarom od škampa. Tartar od brancina bio je obogaćen oscietra kavijarom, ali i nepotrebnim zlatnim listićima, dok je na drugoj strani tanjura poslužen odlični sorbetto od limete. Sekciju pasti i rižota smo preskočili, premda su crni špageti s dondolama zvučali privlačno. Preskočili smo i cijelu sekciju elaboriranih jela od ribljih filea, jer nam se jela svježa, a ne uzgojena riba.
Pa smo izabrali lijepu, otprilike kilogram veliku oradu, koja je bila fenomenalna: meka, sočna i stvarno prepuna okusa. Nažalost, uz oradu su nam servirali krumpir s rajčicama i kaparima prepun češnjaka, premda smo ljubaznom konobaru rekli da bismo željeli izbjeći češnjak ako je to ikako moguće, a on je nama rekao da je to prenio kuhinji. Isto se dogodilo i s pozdravom iz kuhinje.
Bitinadina vinska karta sadrži desetak vrlo dobrih vina (Damjanić, Clai, Matoševićeva Grimalda, Benvenutijeva malvazija Anno Domini) no nema dovoljnu dubinu i širinu da bismo je mogli osobito dobro ocijeniti. Bitinada je korektan riblji restoran koji, međutim, nije uzbudljiviji od konkurencije.
BITINADA
Marina Rovinj
HRANA +3/5, VINSKA KARTA 3/5 SERVIS 3/5 AMBIJENT 3/5 ( interijer) 4/5(terasa)