U Trevisu je održan treći Tiramisù World Cup 2019, svjetsko prvenstvo u pripremi vjerojatno najslavnije talijanske slastice. Ovo se natjecanje odvija u dvije glavne kategorije, pripremi tradicionalnog tiramisua i moderniziranih verzija. Svjetski prvaci u pripremi tiramisua su Fabio Peyla, 40-godišnji marketingaš iz mjesta Uggiate Trevano i 27-godišnja učiteljica iz Bergama Sara Arrigoni. O tome što je pravi, autentični tiramisu i koja regija polaže pravo na njega, u Italiji se konstantno vode užarene rasprave. Na svjetskom prvenstvu se biraju dva pobjednika, kako bi se zaštitili tradicionalni recepti, a modernim se verzijama istražile krajnje mogućnosti ove slastice.
Fabio Peyla pobijedio je s tradicionalnim receptom, dok je Arrigoni osvojila prvo mjesto u kategoriji modernog tiramisua, s receptom s bezalkoholnim mojitom. Dvoje pobjednika proglašeno je u konkurenciji nekoliko stotina natjecatelja izabranih kroz tri kvalifikacijska natjecanja, od kojih je ono europsko održano u Bruxelleu. Trodnevno finalno natjecanje u Palazzo dei Tiramisù kako zovu prostore u kojima se održava svjetsko prvenstvo, privuklo je veliku pažnju medija. Pobjednici putuju u Brazil gdje će kao gosti talijanske ambasade sudjelovati u Tjednu talijanske kuhinje.