U lokalu u Gundulićevoj 13 više nema velikih crteža i grafika slonova, lavova, nosoroga, zebri i Nelsona Mandele. African Cuisine and Bar zatvorio se početkom ljeta, a u njegovu se prostoru ove subote otvara bistro Market.
Kako izvješćuje Telegram.hr, Fran Ćurković, koji je za adventsko Fuliranje izmislio superpopularne street sarme (sarme u pecivu), odlučio je i uspio otvoriti bistro sa street food verzijama tradicionalne hrvatske hrane, burgerima i tacosima.
Market će preko dana raditi kao konvencionalni bistro, dok će se iza sedam navečer pretvarati u bar s tapasima i tacosima. Glavni jelovnik mijenjat će se četiri puta godišnje, ali će Market pripremati i ponešto dnevnih sezonskih jela. Cijene neće prelaziti 100 kuna, s tim da bi veći dio ponude trebao koštati bitno manje.
Posebno je zanimljivo da će Market vikendom raditi do dva ujutro, što je raritet za centar Zagreba kad je riječ o lokalima koji poslužuju hranu kompliciraniju od kebaba i sendviča.