Franco Cattunar iz Nove Vasi već je ostavio značajan trag na istarskoj i hrvatskoj vinskoj pozornici. Cattunar je sa svojom malvazijom Collina iz 2015. godine osvojio zlatnu medalju na Decanterovim Svjetskim nagradama. Niz njegovih vina već desetak godina dobiva zlata na Vinistri, a teran Kappi spada među relativno rijetka zaista kompleksna domaća crna vina s vrlo dugim rokom odležavanja.
Ovih dana, međutim, na tržište dolazi dosad najambicioznije Cattunarovo vino. Riječ je o malvaziji Nono iz 2015. godine. Nono je proizveden od grožđa s crvene zemlje koje se bralo razmjerno kasno. Vino je macerirano čak pola godine, da bi iza toga tri godine odležavalo u bačvama od akacije, i onda još oko pola godine u boci. Rezultat je prilično impresivan.
Nono je moćno ali elegantno vino vrlo kompleksnog bouqueta, u kojem se osjećaju dunje, jako zrelo žuto ljetno voće, skoro prezrele kruške, kore suhih citrusa, začinski elementi i nešto dima, ali bez pancete karakteristične za većinu vina iz akacije. Tekstura je posve uljasta, a struktura čvrsta, s dugim aftertasteom u kojem se miješaju zrelo i suho voće i sasvim lagana gorčina.
Cattunarov Nono spada u malu grupu modernih malvazija, koje dokazuju kako istarska malvazija može davati velika međunarodno relevantna vina. Nono jest skup, ali vrijedi sav taj novac.
Gastronomska preporuka Ovo vino traži supstancijalnu i elegantnu hranu; od škampa, jastoga i riba poput romba i lista, preko telećeg filea s vrganjima, preko fritaja i pasti s crnim tartufima, sve do odojka od crne slavonske svinje, kulena od CSS a i vrhunskog pršuta.