Bompas & Parr su ponovno u akciji. Jedan od najinovativnijih timova u konceptualnoj gastronomiji, objavio je da je nakon mjeseci istraživanja uspio napraviti “najlakši desert na svijetu.” Ovo “najlakši” misle doslovno, jer je Taste the Sky kako su ga nazvali, meringue koji se sastoji od 96 posto zraka. Ludi britanski kemičari poznati po skulpturama od želea, prvom svijetlećem sladoledu, koktelima koji se piju očima i sorbetu koji se ne topi, najlakši desert na svijetu bazirali su na aerogelu, tvari koju je 1930-ih otkrio Samuel Kistler kad je tekuće elemente u gelu zamijenio plinom. Ovo je prvi put da je ta tehnologija primijenjena na hrani.
Kad se tako transformira, aerogel ima izuzetno malu gustoću, 95 do 98 posto je samo zrak. Za najlakši desert na svijetu Bompas & Parr su uzeli gel od bjelanjaka i pomoću tehnologije za dehidriranje začina i dekafeiniziranje kave zamijenili tekućinu u bjelanjku ugljičnim dioksidom, a onda sve propuhali. Rezultat je meringue koji stvara osjećaj da lebdi i da nema težine, istog okusa kao standardni meringue.