Vjeko Bašić u zadnjih je pet ili šest godina postao maskota murterske kuhinje. Njegova konoba Boba najbolji je restoran na Murteru i u srednjoj Dalmaciji, ne računajući, naravno, veliki Pelegrini.
Hvaranin Tonči Marijan jedini je vinar koji je dosad osvojio Decanterovu zlatnu medalju za plavac mali. Takvo što nije uspjelo čak ni Stagnumu ni Buri. Marijanova se vina ne mogu naći u široj distribuciji. Mi smo ovog ljeta na Hvaru tek poslije intenzivnog lobiranja uspjeli doći do nekoliko buteljki šampionskog plavca Vron Bod.
U subotu 14. prosinca chef Bašić i vinar Marijan udružit će se da bi u restoranu Zoi priredili možda najspektakularniju splitsku adventsku večeru ove godine. Na Bašićevoj i Marijanovoj gozbi Bogdanuša će se piti uz skušu s rotkvom i komoračem. Trilja, čimulice i limun servirat će se uz Pošip, dok će zlatni Decanterov Vron Bod praviti društvo hobotnici i tabinji. Uz čokoladni desert poslužit će se, prirodno, Prošek. S obzirom na autentičnost Bašićeva kuhanja i posvemašnju raritetnost Marijanovih vina, na subotnju bi se večeru u splitskom Zoiu vrijedilo dovesti i iz Zagreba.