Povijesni restoran Ferrana Adrie elBulli 1846 u subotu se trebao ponovno otvoriti nakon deset godina. Ali veliki katalonski chef odgodio je otvorenje za proljeće. Razlog je uobičajen, ni najslavniji restorani nisu pošteđeni majstora i kašnjenja radova. Adrijin bio je otvoriti restoran bez svečanosti i postupno ga uhodavati čak dvije godine, u prvoj fazi aktivnostima iza zatvorenih vrata, da bi ga u drugoj otvorio za publiku. O pojedinostima se malo govori, a gostima koji su požurili rezervirati mjesta rečeno je da će čekati najmanje tri mjeseca. Novi elBulli, čijem je imenu broj 1848 dodan kao broj recepata koji su tamo nastali, prema Adrijinim najavama bit će istraživački i eksperimentalni centar.
“Bit će to mjesto čistog eksperimenta, gdje ćemo testirati formate i recepte i razvijati svoja istraživanja,” rekao je Adrià. Ferrán Adrià trenutno radi na nekoliko projekata kojima je cilj sistematizirati i katalogizirati najbolji gastronomska znanja. Najvažniji su prva kulinarska Wikipedia i metodologija Sapiens za primjenu kreativnih procesa u kuhanju.