Styrijin portal Miss Gastro danas je objavio vijest da je Jolie Petite zagrebački kafić i slastičarna Ljupke Gojić Mikić počeo posluživati i slana jela. Radi se o juhi od brokule, BLT sendviču, bruschettama i quicheu.
Kolumnistica Miss Gastra ova je jela ocijenila uglavnom pozitivno, i nema razloga da joj ne vjerujemo: i kolači u Jolie Petite zanatski su dobri i prilično ukusni. Nadalje, slastičarne koje serviraju bruncheve, ručkove i večere nisu ništa novo. Laduree na Champs Elyseesu restoran je opće prakse, gdje možete pojesti lososa, steak s bearnaiseom, tartar biftek i popiti solidan bordeaux ili burgundac (Ladurée je, naravno, najpoznatiji svjetski proizvođač macarona).
Nije, dakle, problem ni u kvaliteti hrane ni u formatu, nego u suspektnim znakovima. Ako slastičarna ima potrebu uvesti i slanu hranu, to upućuje na stanovito nezadovoljstvo profitom od kolača. Ako se slana hrana u Jolie Petite pokaže uspješnom i profitabilnom, fokus tog jako simpatičnog lokala na Knežiji prirodno će se prebaciti na slane stvari.
Što znači da bi Zagreb mogao ostati bez jedne od samo dvije preživjele gastroslastičarne (druga, odnosno, kvalitativno prva, jest Le Kolač Roberta Hromalića). Što je zaista šteta.