Dva su nova restorana dobila zvjezdice u novom izdanju Michelinova vodiča za Hrvatsku 2020. Riječ je o paškom Boškincu koji je u zadnje dvije godine s mladim chefom Matijom Bregešom i njegovim timom dramatično digao ljestvicu, i restoranu LD Terrace na Korčuli kojemu je zvjezdicu zaradio tim chefa Marka Gajskog. Ove vijesti imaju dodatnu težinu s obzirom na teške gubitke koje su ova dva restorana nedavno pretrpjela, pogibijama Boškinčeva sous chefa Lea Aličevića i LD-jeva glavnog sommeliera i voditelja Dražena Matkovića.
Nakon dvije nove adrese u Hrvatskoj Michelinove zvjezdice sada ima sedam restorana, Bib Gourmand ima 10 restorana, a preporuke imaju 53 restorana. Donosimo cijelu listu za 2020. godinu
1 ZVJEZDICA
Bib Gourmand
- Agava, Zagreb
- Tač, Zagreb
- Vuglec Breg, Krapina
- Zlatne gorice, Varaždin Breg
- Batelina, Banjole
- Konoba Vinko, Konjevrate
- Dunav, Ilok
- Konoba Fetivi, Split
- Konoba Mate, Korčula
- Konoba Škoj, Šolta
Preporuke
- Bistro Apetit by Marin Rendić, Zagreb
- ManO, Zagreb
- Dubravkin Put, Zagreb
- Pod Zidom, Zagreb
- Time, Zagreb
- Boban, Zagreb
- Beštija, Zagreb
- Apetit, Zagreb
- Tekka, Zagreb
- Zinfandel’s, Zagreb
- Takenoko, Zagreb
- Le Bistro Esplanade, Zagreb
- Mon Ami, Velika Gorica
- Bedem, Varaždin
- Mala hiža, Mačkovec
- Navis, Opatija
- Villa Ariston, Opatija
- Zigante, Livade
- Konoba Morgan, Bracanija
- Buščina, Umag
- San Rocco, Brtonigla
- Pergola, Zambratija
- Marina, Novigrad
- Badi, Umag
- Konoba Čok, Novigrad
- Alla Beccaccia, Valbandon
- Damir&Ornella, Novigrad
- Meneghetti, Bale
- Sv. Nikola, Poreč
- Foša, Zadar
- La Puntulina, Rovinj
- Kaštel, Zadar
- Klub Waldinger, Osijek
- Konoba Boba, Murter
- Konoba Tri Piruna, Vodice
- Konoba TRS, Trogir
- ZOI, Split
- Zrno soli, Split
- Kadena, Split
- Dvor, Split
- Jeny, Tučepi
- Filippi, Korčula
- Vapor, Dubrovnik
- Nautika, Dubrovnik
- Above 5, Dubrovnik
- Stara loza, Dubrovnik
- Proto Fish, Dubrovnik
- Takenoko, Dubrovnik
- Zuzori, Dubrovnik
- Bistro Tavulin, Dubrovnik
- Pjerin, Dubrovik
- Dubrovnik, Dubrovnik
- Bugenvila, Cavtat
Foto/Boškinac, Dean Dubokovič